Particolaritá della grammatica della lingua italiana: verbi, modi e tempi - Vita, Tiziano
Otázky slovies, ich časov a spôsobov, ktoré reprezentujú ten najkomplikovanejší z gramatických javov. Súslednosť časov spolu s pravidlami, ktoré určujú použitie slovesného času a spôsobu v hlavných (nadradených), či vedľajších (podradených) vetách súvetí, je nepochybne jednou z najťažších tém. Autor sa snaží vysvetliť čo najobsiahlejším a zároveň čo najjednoduchším spôsobom používanie slovesných časov a spôsobov v taliančine, približuje predovšetkým komplexné aspekty a koncepty týkajúce sa používania podmieňovacieho spôsobu (konjunktívu) a podmienkového spôsobu (kondicionálu)