K jazykovej otázke v pobaltských štátoch - Dziváková, Michaela, 1979-
Postoj pobaltských štátov (Lotyšska, Litvy, Estónska) po rozpade Sovietskeho zväzu k ruskému jazyku a k jazykom titulárnych národov a aké rozhodnutia prijali v oblasti jazykovej politiky.