Idiomatische Redewendungen im Wirtschaftsdeutsch - Lišková, Danuša
Spoločné vlastnosti a rozdiely v nemeckých a slovenských idiomatických zvratoch v hospodárskej nemčine. Úlohou analýzy je zistiť, či v rámci skúmaných jazykov prevládajú podobnosti alebo rozdiely. Empirickým zdrojom je kniha nositeľa Nobelovej ceny za ekonómiu Roubiniho „Svetová ekonomika a jej budúcnosť.“