Vedecko-technologické parky na Slovensku, v Českej republike a vo Fínsku - Freňáková, Magdaléna, 1981-
Priblíženie problematiky VTP (ich definície, úlohy a základné funkcie) a porovnanie vybraných krajín v oblasti VTP, a to cez vybrané ukazovatele. Časový horizont 2000-2010. Sledované ukazovatele - lokalizácia VTP podľa vzdialenosti od mesta a veľkosti mesta, umiestnenie VTP v priestoroch vysokých škôl, resp. mimo VŠ, typ vlastníctva VTP.