Sociálna politika v súčasnej americkej politike a volebnej kampani - Kucharčík, Rudolf, 1977-
Víťaz prezidentských volieb v roku 2008 Barack Obama a jeho sociálna politika. Reforma v zdravotníctve. Otázka interrupcií a manželstiev osôb rovnakého pohlavia. Voľby nového prezidenta v r. 2012. Republikánski uchádzači na post prezidenta. Ktoré morálno-etické otázky rozdeľujú americkú spoločnosť.