Je odvolacie konanie riešením niektorých problémov investičnej arbitráže? - Brocková, Katarína, 1976-
Medzinárodná investičná arbitráž sa v ostatných dvoch desaťročiach stala preferovaným spôsobom riešenia medzinárodných investičných sporov. Vďaka typickým črtám arbitrážneho konania ako sú napríklad finalita, rýchlosť a dôvernosť tohto spôsobu riešenia sporov však relatívne často dochádza k situáciám, kedy viaceré arbitrážne tribunály dospejú k nekonzistetným rozhodnutiam v obdobných veciach. Apelačné konanie sa javí ako jediný spoľahlivý spôsob pre odstránenie negatívnych následkov existujúcich kontradiktórnych rozhodnutí v medzinárodnej investičnej arbitráži.