Prístup ku štrukturálnej analýze následkov vstupu Ruskej federácie do WTO - Dorokhov, Denys
Štúdium problému vstupu Ruska do WTO vyžaduje podrobnú analýzu tohto zložitého procesu, ktorý odráža otázky právnej orientácie, tarifnej regulácie, dotácií, antidumpingových vyšetrovaní atď., t.j. pravidiel medzinárodného obchodu, daných dohodami WTO. Na účely analýzy vstupu Ruska do WTO je vhodné používať prístup čiastočnej rovnováhy, brať do úvahy súčasný stav vývoja globálnej ekonomiky, skúmať modely zahraničnoobchodnej politiky, špecifika fungovania WTO a pod.