Komparácia vybraných prístupov k riešeniu problematiky nezamestnanosti mladých ľudí v EÚ - Hulmanová, Margita
Príspevok porovnáva situáciu mladých ľudí v dvoch štátoch EÚ - Holandsku a Grécku, ktoré stoja na opačných póloch v miere nezamestnanosti mladých ľudí. Holandsko patrí medzi tri krajiny EÚ s najnižšou mierou nezamestnanosti mladých ľudí, zatiaľ čo Grécko je štátom s najvyššou hodnotou tohto ukazovateľa v EÚ. Príspevok na základe komparácie prijatých opatrení a faktorov, ktoré viedli k súčasnému stavu poukazuje na účinné riešenia tejto problematiky a ponúka odporúčania na zlepšenie situácie mladých ľudí na trhu práce.