<The> Application of neural networks in corporate governance - Klieštik, Tomáš
Aplikácia neurónových sietí a umelej inteligencie v riadení podniku. Uplatnenie neurónových sietí v ekonomických vedných disciplínach vyplynula z dvoch kľúčových faktov. Prvým je významný pokrok v skúmaní tejto technológie a jej možnom využití. Ďalšie významné impulzy boli vyvolané rýchlym rozvojom výpočtovej techniky a následnej dostupnosti softvéru v predmetnej oblasti pre bežných užívateľov.