Trendy v tokoch externých zdrojov kapitálu v najmenej rozvinutých krajinách sveta - Vašková, Miriama
Externé kapitálové zdroje predstavujú pre LDC krajiny významný zdroj kapitálu, ktorý vypĺňa medzeru v nedostatočných príjmoch a výdavkoch štátov a medzeru v nedostatočných úsporách domácností. Priame zahraničné investície, oficiálna rozvojová pomoc a remitencie začali dynamicky rásť v priebehu obdobia 2000 - 2008. Kým priame zahraničné investície orientujúce sa na zisk zaznamenali v súvislosti so svetovu finančnou a hospodárskou krízou pokles, oficiálna rozvojová pomoc a remitencie zaznamenali nárast aj keď sa dynamika ich rastu v porovnaní s predchádzajúcim obdobím spomalila.