Predpoklady implementácie sociálnych práv v pobytových zariadeniach sociálnych služieb - Halás, Martin
Deklaratívny charakter sociálnych práv a medzinárodne zakotvených záväzkov podriaďujúcich sa ideologickým záujmovým skupinám, ktoré majú vplyv na tvorbu legislatívy. Všeobecná, priemerná úroveň hmotného zabezpečenia občana v Slovenskej republike. Novela zákona č. 50/2012 Z. z., ktorou sa dopĺňa zákon č. 448/2008 Z. z. o sociálnych službách.