Analýza vybraných demografických procesov na Slovensku - Megyesiová, Silvia, 1969-
Vývoj vybraných demografických ukazovateľov Slovenska od roku 1960 vykazuje výrazné zmeny. V dôsledku zmien sa zvyšuje index starnutia a dochádza k prudkému poklesu podielu predproduktívnej zložky obyvateľstva (0-14 ročných) na produktívnej zložke obyvateľstva (15-64 ročných).