Ekonomické účinky cestovného ruchu v závislosti od fázy životného cyklu cieľového miesta - Gajdošík, Tomáš
Rozdelenie cieľových miest (krajín Európskej únie) podľa fáz životného cyklu. Sledovanie ekonomických účinkov cestovného ruchu: vplyv cestovného ruchu na HDP, zamestnanosť v cestovnom ruchu, devízové príjmy z cestovného ruchu, vnútorná spotreba cestovného ruchu, kapitálové investície do cestovného ruchu. Ekonomické účinky cestovného ruchu vo fáze uvedenia cieľového miesta na trh, vo fáze rastu cieľového miesta a vo fáze zrelosti cieľového miesta.