Ľudský kapitál a znalostná ekonomika v podmienkach európskej integrácie - Martincová, Marta, 1955-
Vytvorenie predpokladov na zamestnateľnosť kvalifikačne pestrej skupiny obyvateľstva, ktoré je dôležité pre elimináciu problémov s nezamestnanosťou. Problémy migrácie pracovných síl a problém prekvalifikovanosti. Protirečenia pri formovaní ľudského kapitálu v podmienkach novej ekonomiky.