Faktory ovplyvňujúce zmenu organizačnej štruktúry podniku - Buková, Monika
Problematika organizačnej štruktúry a jej zmeny v podniku. Teoretické východiska a základne faktory, ktoré ovplyvňujú tvorbu a formovanie optimálnej organizačnej štruktúry podniku. Organizačná štruktúra je štruktúra prvkov organizácie – t.j. pracovísk, útvarov a vzťahov medzi nimi. Jej tvorba závisí od veľkosti a rozsahu podniku, od spôsobu deľby práce, právomocí a zodpovednosti. Na jej formovanie pôsobí mnoho faktorov jednak z vnútra podniku ale taktiež aj z externého prostredia, v ktorom podnik pôsobí.