Význam odbornosti v manažérskej práci verejnej správy - Čerkala, Emil
Pre dobré fungovanie verejnej správy sa vyžaduje vykonanie úprav smerujúcich k skvalitneniu výkonu vecí verejných, zracionalizovaniu postupov, skvalitneniu rozhodovacej pôsobnosti orgánov verejnej správy vo vzťahu k právnickým osobám a fyzickým osobám. Verejná správa predstavuje spravovanie vecí verejných člení sa na zložky a to na štátnu správu, samosprávu a verejnoprávne inštitúcie. Efektívny výkon verejnej správy vyžaduje erudovaných riadiacich pracovníkov, bez ktorých i najlepšie organizačné a technické riešenia nezabezpečia kvalitu i kvantitu práce vykonávajúcu jednotlivými právnymi subjektami