Niektoré dopady nástrojov politiky zamestnanosti na jej ukazovatele na Slovensku - Pasiar, Ladislav, 1984-
Vybrané determinanty nezamestnanosti v kontexte vplyvov nielen globalizácie na Slovensku. Najzávažnejšie faktory nezamestnanosti a programy aktívnych opatrení na trhu práce. Legislatívne opatrenia a realizácia novej politiky zamestnanosti v súlade s cieľmi Európskej stratégie zamestnanosti.