Comparative analysis of policies applied to ethnic minorities in Slovakia and the USA - Ivančová, Ladislava, 1980-
Autorka sa v príspevku venuje komparatívnej analýze riešenia problému etnických menšín Rómov na Slovensku a Afro-Američanov v Spojených štátoch amerických na politickej úrovni. Kým hnutie za rovnoprávnosť v USA pomohlo Afro-Američanom emancipovať sa v každom smere, pád komunizmu v bývalom Československu a nekoncepčná politika zo strany vlád uvalila Rómov do nebezpečnej priepasti chudoby.