Prevod dôchodkových práv z dôchodkového systému Slovenskej republiky do dôchodkového systému Európskej únie alebo jej inštitúcie - Tökölyová, Andrea
Právna úprava prevodu dôchodkových práv získaných v dôchodkovom systéme Slovenskej republiky do dôchodkového systému Európskej únie alebo jej inštitúcie vychádza z čl. 11 ods. 2 prílohy VIII nariadenie Rady (EHS, Euratom, ESUO) č. 259/1968 z 29. februára 1968, ktorým sa ustanovuje Služobný poriadok a podmienky zamestnávania ostatných zamestnancov Európskych spoločenstiev a osobitné pravidlá, ktoré sa dočasne uplatňujú na úradníkov Komisie (Ú. v. ES L 56, 4.3.1968) v platnom znení. Podmienky prípustnosti žiadosti o prevod dôchodkových práv získaných v dôchodkovom systéme Slovenskej republiky do dôchodkového systému Európskej únie.