Uslovija optimaľnogo ponimanija teksta v processe jego transljacii - Seresová, Katarína, 1967-
Úloha prekladateľa pri preklade textu. Pochopenie textu ako komplexný proces, ktorý zahŕňa dva jazyky, dve situácie a dve kultúry.