Krajiny Vyšehradskej skupiny v kontexte stratégie Európa 2020 - Megyesiová, Silvia, 1969-
Ciele stratégie Európa 2020. Autori sa zaoberajú hodnotením doterajšieho vývoja iba zvolených ukazovateľov stratégie, a to miere zamestnanosti, podielu výdavkov na výskum a vývoj v percentách z HDP a podielu vysokoškolsky vzdelaných osôb vo veku 30-34 rokov. Poukazujú na riziká a možné problémy pri plnení týchto kritérií v krajinách V4 s ohľadom na doterajší vývoj.