Mínusová bilancia Sociálnej poisťovne - Pavelka, Ľuboš, 1962-
Deficit Sociálnej poisťovne je povinné dotovať Ministerstvo financií zo štátneho rozpočtu. Ak si má štát na vykrývanie deficitu požičiavať oveľa drahšie, ako sú výnosy účastníkov II. piliera, zostáva otázna zmysluplnosť spôsobu nastavenia parametrov celého systému individuálneho dôchodkového sporenia na Slovensku.