Kreatívny priemysel - potenciál pre rozvoj regiónov - Kráľová, Katarína
Teoretické aspekty kreatívnej ekonomiky v kontexte súčasných spoločenských a ekonomických faktorov so zohľadnením špecifík rozvoja kreatívneho priemyslu v podmienkach Slovenska a možnosti využitia kreatívnych odvetví v rozvoji regiónov SR. Kreatívnu ekonomiku môžeme v súčasnosti vnímať ako nový globalizačný trend v modernej spoločnosti, ktorý vzniká už na konci 20. storočia. Tento trend sa vyznačuje zmenou prechodu od priemyselnej ekonomiky k ekonomike znalostní.