Logicko-historický a komparatívno-dynamický prístup k teórii konkurencie a protimonopolnej politiky - Tokárová, Mária
Základné fázy vývoja teórii konkurencie, súťaživosti a protimonopolnej politiky. Najstaršie teoreticko-politické názory na problematiku konkurencie a monopolu, klasická teória dynamickej konkurencie.