K pôsobnosti ECB v oblasti regulácie a dohľadu nad obozretným podnikaním finančných inštitúcií pred návrhom na vytvorenie bankovej únie - Pénzeš, Peter
Európska centrálna banka vykonáva svoje právomoci v oblasti menovej politiky. Popritom jej však európske právo priznáva aj čiastočné kompetencie vo sfére regulácie a dohľadu nad finančnými inštitúciami. Stručná analýza súčasných možností ECB v oblasti dohľadu nad obozretným podnikaním subjektov finančného trhu a snahy o ich rozšírenie v nedávnej minulosti. Sumarizácia argumentov, ktoré boli prezentované v prospech aj neprospech takéhoto riešenia.