Bezkontaktní platby v měnícím se světě - Machala, Karel
Široké spektrum možností a nástrojov bezkontaktných platieb. Bezkontaktné platobné karty využívané aj mobilnými operátormi. Telefóny s podporou čipu NFC(Nier Field Communication). Skúsenosti z krajín, kde je technológia bezkontaktného platenia najviac rozšírená (napríklad Japonsko).