Odbornosť a dôveryhodnosť osôb v režime Solventnosť II - Krajčovičová, Katarína
Požiadavky na odbornosť a dôveryhodnosť osôb, ktoré skutočne riadia poisťovňu alebo vykonávajú iné kľúčové funkcie v uvedených subjektoch upravuje smernica Solventnosť II v rámci systému správy a riadenia v čl. 42 a 43 s tým, že podrobnejšiu právnu úpravu bude obsahovať vykonávací právny predpis vo forme nariadenia EÚ a usmernenia (guidelines), ktoré bude vydávať EIOPA.