Aktuálne dianie v sektore dôchodkového sporenia v EÚ - Pénzeš, Peter
Európska komisia za obdobie ostatných dvoch rokov silno rozvírila stojaté vody v sektore zamestnaneckého dôchodkového sporenia, ktoré je rozšírené najmä vo Veľkej Británii, Írsku, Holandsku, Nemecku a u nás sa zaň považuje doplnkové dôchodkové sporenie. V apríli 2011 Komisia požiadala Európsky orgán pre poisťovníctvo a zamestnanecké dôchodkové sporenie (EIOPA) o vypracovanie podkladu na revíziu smernice o činnostiach a dohľade nad inštitúciami zamestnaneckého dôchodkového zabezpečenia (IORP). Následne sa začali prípravy na vykonanie dopadovej štúdie, ktorá má zhodnotiť možnosti a vplyv zavedenia pravidiel na kapitálovú primeranosť ekvivalentných právnej úprave poisťovní.