Evropa a „nová“ bezpečnost: Jak EU a vybrané členské státy vnímají a reflektují současné bezpečnostní výzvy - Rohrbacher, Tomáš
Analýza vybraných bezpečnostných dokumentov 18 krajín Európskej únie a bezpečnostnej stratégie samotnej. Aspekty vnímania a reflexie bezpečnosti v nových podmienkach, ktoré prináša so sebou globalizácia.