Individuálna účtovná závierka v štátnej správe a samospráve - Majorová, Miriam
V každej účtovnej jednotke sa účtovná závierka považuje za ucelený výstup účtovníctva za účtovné obdobie (v prípade štátnej správy a samosprávy za kalendárny rok, ktorý je zároveň aj rozpočtovým rokom), ktorý obsahuje súbor informácií určených pre zhodnotenie činnosti organizácie. Informácie číselného aj popisného charakteru slúžia aj ako podklad pre účely rozhodovania v oblasti financovania, rozpočtovania a manažérskeho riadenia. Ilustračný príklad.