Národní strategie v boji proti korupci - Jedličková, Vladislava
Vláda ČR schválila Stratégiu boja proti korupcii, v ktorej potieranie korupcie postavila na troch pilieroch. Sú nimi: prevencia, priehľadnosť a postih. Skutočnosti, ktoré sa však v Českej republike odohrávajú, vypovedajú o tom, že sa tento boj vláde vyhrávať nedarí.