Zamestnanecké podvody - Síbertová, Linda
Príspevok je zameraný na objasnenie problematiky zamestnaneckých podvodov prostredníctvom charakterizovania základných podvodných schém, definovania dôvodov ich vzniku, vytvorenia profilu typického páchateľa a navrhnutie spôsobov ich odhaľovania a prevencie. Popri priamych finančných stratách čelia obete podvodov aj strate dôvery zo strany obchodných partnerov a verejnosti. Uvedené dôsledky ekonomickej kriminality vyvolávajú potrebu včasnej identifikácie kľúčových rizikových faktorov a hodnotenie ich dopadov.