Dopravné modely prospejú mestám i krajine analýzy ukážu, ako by fungovali jednotlivé riešenia v praxi - Kyseľ, Tomáš
Modely pre budúce fungovanie koncepcií v oblasti dopravy. Vzájomné prepojenie a prevedenie do počítačových programov, ako aj analyzovanie rôznych variantov a ich dopadov. Požiadavky na prepravu, deľbu dopravnej a prepravnej práce, smerovanie ciest a zaťaženie komunikačnej siete v riešenom území.