NATO v Zálive: partnerstvo bez cieľa? - Samaan, Jean-Loup
Súčasná bezpečnostná situácia v Zálive. Dôsledky Arabskej jari. Irak, Jemen a riziko bezpečnostného vákua. Pokusy Iránu o hegemóniu. Ponaučenia ôsmich rokov Istanbulskej iniciatívy. Neschopnosť ísť multilaterálnou cestou. Strategický dialóg medzi NATO a Zálivom. Ambiciózna politická agenda.