Šanca pre technológiu 21. storočia - Hudec, Marián
Slovensko je súčasťou projektu NANOFORCE, ktorý sa zaoberá prieskumom využitia nanočastíc a nanotechnológií v strednej Európe. Projekt financuje najmä Európsky regionálny rozvojový fond pre strednú Európu.