Energetická únia už má jasno
Európsky parlament v septembri 2012 schválil Smernicu o energetickej efektívnosti, ktorá ukladá členským štátom EÚ opatrenia na zníženie spotreby energie o 20 percent do roku 2020, čím sa má ušetriť 50 mld. eur ročne. Úsporné opatrenia pre energetické podniky. Zvyšovanie efektívnosti v prenose a distribúcii. Národný fond energetickej efektívnosti.