Rodovo citlivé rozpočtovanie na úrovni samospráv - Neupauerová, Zuzana
Integrácia rodovej perspektívy do rozpočtovania verejných prostriedkov má svoje opodstatnenie na úrovni štátneho rozpočtu predovšetkým pre jednotlivých správcov rozpočtových kapitol, pri realizácii a hodnotení ich programov. Väčší dôraz by sa mal klásť na miestnu úroveň, ktorá dokáže senzitívnejšie vnímať potreby oboch pohlaví v rámci svojho regiónu. V tejto oblasti neexistuje štandardne jednotná metodika pre zavádzanie analytických nástrojov. Tradičné rozpočtovej klasifikácie nie sú vyhovujúce. Bude preto vhodné postupné zavádzanie "gender mainstreamingu" do vybraných oblastí štátnej politiky s následným vyhodnocovaním a integráciou získaných poznatkov do budúcich rozpočtových procesov.