Modelové prístupy k riešeniu optimálnej kapitálovej štruktúry podniku - Černá, Simona
Prístupy k riešeniu optimálnej kapitálovej štruktúry. Optimálna kapitálová štruktúra. Najznámejší modelový prístup optimalizácie finančnej štruktúry - teória Millera a Modiglianiho. Tradičný prístup kapitálovej štruktúry. Kompromisná teória kapitálovej štruktúry. Teória čistého zisku a čistých prevádzkových výnosov kapitálovej štruktúry. Teória hierarchického poriadku. Vplyv životného cyklu na optimalizáciu finančnej a kapitálovej štruktúry.