Správa cenných papierov - Eder, Tomáš
Teoretické informácie o správe cenných papierov, pojem správa v minulosti , ako sa medzičasom vyvinul jej význam a úlohy. Dematerializácia cenných papierov a následné zavedenie jedinečnej identifikácie cenného papiera. S dematerializáciou cenných papierov a ich číselnou identifikáciou súvisí postupný vznik centrálnych depozitárov. Medzinárodný centrálny depozitár. Správca cenných papierov, ich úloha a transformácia.