Firma ako raj pre psychopatov - Švorcová, Petra
Výskumy naznačujú, že psychopati sa vyskytujú aj v biznise. Sú to egocentrici s premyslenou stratégiou, ktorí túžia po moci. Vedia dobre identifikovať nebezpečenstvo. Rýchlo odhalia, kto im stojí v ceste. Na to, aby vyšachovali nežiadúcich hráčov z hry, môžu využívať rôzne triky od manipulácie cez intrigy až po absolútne lži. Sú medzi nimi patróni aj obete.