Riešenie viackriteriálneho job shop problému rozvrhovania pomocou hybridného algoritmu - Patakyová, Jana
Aplikácia hybridného algoritmu rojenie častíc – simulované žíhanie (hPSOSA), ktorý využíva globálne (rojenie častíc (PSO)) aj lokálne prehľadávanie (simulované žíhanie (SA)) na viackriteriálny flexibilný job shop problém rozvrhovania (FJSP) zložený z troch účelových funkcií “makespan”, “maximal machine workload” a “total workload”. Na testovanie algoritmu je použitých 10 inštancií.