Kvalita života: typológia európskych miest pomocou klastrovej analýzy - Černáková, Veronika
Skúmanie a meranie kvality života, ktoré sa neopiera o subjektívne vnímanie individuálnych pocitov, ale o prístupy využívajúce objektivizované metódy pomocou makroekonomických, sociálnych a demografických indikátorov odrážajúcich objektívne podmienky života obyvateľov.