Zmluva o stabilite, koordinácii a správe v hospodárskej a menovej únii - Tučník, Miroslav
Dňa 2.3.2012 podpísalo 25 členských krajín EU ( s výnimkou Veľkej Británie a Českej republiky) Zmluvu o stabilite, koordinácii a správe v hospodárskej a menovej únii (Treaty on Stability, Coordination and Governance in the Economic and Monetary Union - TSCG) známu pod označením Fiškálny pakt, resp. Fiškálna zmluva. Hlavným cieľom tejto zmluvy je zamedziť tvorbe fiškálnych deficitov v jednotlivých členských štátoch EU a donútiť krajiny, aby pri tvorbe svojich národných rozpočtov ako aj ich plnení vychádzali z vyrovnaného, resp. prebytkového rozpočtu.