Výhody a nevýhody uplatňovania SEPA z pohľadu banky a implikácie s ohľadom na ochranu spotrebiteľa vo finančných inštitúciách - Jamborová, Erika Mária
SEPA (Single European Payment Area) predstavuje platobný systém pre oblasť retailu EÚ, ktorého cieľom je zjednodušiť a zlacniť prevody v členských krajinách EÚ a najmä eurozóny. Súčasná ekonomická situácia a jej vplyv na finančný sektor. Charakteristika finančného sektora a vymedzenie významu bankovníctva. Vstup Slovenska do EÚ a eurozóny a jeho dosah na ochranu spotrebiteľa v EÚ. Regulačné a iné autority založené na podporu podnikania bankového sektora a ochranu spotrebiteľa. SEPA produkty a výhody pre spotrebiteľa a banky. Kríza a jej vplyv na spoločensky zodpovedné správanie a etiku podnikania finančných inštitúcií.