Determinanty formovania znalostnej ekonomiky v kontexte novej hospodárskej stratégie "Európa 2020": Celoživotné vzdelávanie - Gonda, Vladimír
Hlavné ciele stratégie Európa 2020, ktoré spolu úzko súvisia. Vzdelávanie – rozhodujúci determinant budovania znalostnej ekonomiky. Celoživotné vzdelávanie ako neoddeliteľná súčasť vzdelávania a hlavný princíp vzdelávacej politiky EÚ. Význam celoživotného vzdelávania v súvislosti so starnutím obyvateľstva. Program Erasmus. Poreba zapájať univerzity do znalostného trojuholníka. Modernizácia vysokoškolského vzdelávania.