Teoretický prístup k problému "ekonomická kríza" - Novák, Marcel, 1979-
Ekonomický cyklus a ekonomická kríza vo vybraných teóriách slávnych ekonómov: Thomas R. Malthus, Jean B. Say, Karl Marx. Friedrich August von Hayek a pohľad Rakúskej ekonomickej školy. Pohľad Lorda Johna M. Keynesa.