Globálna finančná kríza ako podnet pre ekonomickú teóriu - Muchová, Eva, 1961-
Predkrízové obdobie a vznik krízy. Konzekvencie z krízy pre ekonomickú teóriu. Teória racionálnych očakávaní. Doplnenie teórie racionálnych očakávaní o pojmy učenie a racionálna ľahostajnosť. Nutnosť zahrnúť do makroekonomických modelov finančný sektor a zamerať sa na nelineárne správanie sa finančného systému.