Úloha komerčných bánk počas finančnej a dlhovej krízy a (ne)potrebnosť ich existencie v súčasnej forme - Árendáš, Peter, 1986-
Správanie bánk v období krízy. Subjekty, ktoré sa správajú ako trhové, nie sú však ochotné niesť zodpovednosť za svoje chyby, čím odporujú pravidlám trhovej ekonomiky. Riešenie problému a obmedzenie možnosti špekulácií komerčných bánk, respektíve realizácia dôslednej regulácie bankového sektora.