Norma ISO 26000 – zhodnotenie prínosu normy v prospech udržateľného rozvoja podnikania - Horňáková, Natália
Charakteristika úzko súvisiacich pojmov spoločensky zodpovedné podnikanie a udržateľné a zodpovedné podnikanie ako aj norma ISO 26000, ktorá predstavuje nástroj na usmernenie k spoločensky zodpovednému podnikaniu. Sumarizácia základných poznatkov z daných oblastí. Opis normy ISO 26000 spolu s rozdielmi, ktoré boli zistené porovnaním oficiálnej verzie normy a jej posledným pracovným návrhom. Potenciál rozvoja spoločensky zodpovedných aktivít v rámci všetkých troch pilierov - ekonomického, sociálneho a environmentálneho, napriek absencie ekonomického piliera v norme ISO 26000.