Poľnohospodárstvo ako činiteľ ekonomického rastu - Masárová, Helena
Poľnohospodárstvo ako činiteľ ekonomického rastu. Vymedzenie pôdy ako výrobného faktora v ekonomickej teórii. Jeho vymedzenie v troch rovinách: globálnej ekonomiky, EÚ, makroekonómii. Funkcie poľnohospodárstva: krajinotvorná, environmentálna, politicko-strategická úloha rentových vzťahov. Vertikálna integrácia v podobe poľnohospodárstva. Budúce smerovanie sektora.